Door te kiezen voor een biologische kaas ondersteunen we de duurzame landbouw die goed is voor het milieu en voor onze gezondheid.
Bio betekent 100% vrij van schadelijke pesticiden en genetisch gemodificeerde organismen (GGO’s) en andere synthetische toevoegingen, waardoor het een gezondere en veiligere keuze is voor onszelf en voor de planeet.
Voor de productie van ons Keisdrupperke kunnen we rekenen op Keiemse Kazen, een biologische kaasmakerij in Keiem, gespecialiseerd in de productie van de lekkerste rauwmelkse kazen.
Onze “keis” heeft slechts 3 ingrediënten : biologische rauwe koemelk, zeezout en microbieel stremsel.
Vaak wordt er bij kaasproductie dierlijk stremsel gebruikt, afkomstig uit de lebmaag van een kalfje. Dankzij technologische vooruitgang en micro-organismen bestaat er een microbieel stremsel die het dierlijk stremsel vervangt. Dit enzym komt niet van een geslacht dier en daarom is ons Keisdrupperke vegetarisch.
’t Keisdrupperke dankt zijn unieke smaak aan de biologische rauwe melk.
We zijn van mening dat rauwmelkse kaas veel gezonder is dan fabriekskaas die gemaakt is van sterk verhitte en bewerkte melk. Dit klinkt logisch, omdat eten zoals de natuur bedoeld heeft vaak de beste optie is. Rauwmelkse kaas bevat heel wat positieve eigenschappen :
Onze melkkoeien eten triticale, wat een kruising is van tarwe en rogge, maar ook grasklaver staat op hun menu. De klaver zorgt voor vette melk die rijk is aan omega 3-vetzuren. De koeien hebben vrije uitloop, dat wil zeggen dat ze altijd zelf kunnen beslissen of ze in de weide of in de stal willen staan. Een gelukkige koe geeft lekkere melk !
Bovendien hangt de smaak van het Keisdrupperke af van wat de koeien eten. Omdat de melk voor ons Keisdrupperke slechts heel weinig verhit wordt, blijven alle goede stoffen, zoals micro-organismen en enzymen bewaard.
Het Keisdrupperke is van nature lactosevrij, dus geschikt voor mensen die lactose-intolerant zijn!
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen.